2024-01-06 24 瀏覽
Taco Time佢個皮唔係太厚,但係今次揀咗蟹肉,佢嘅蟹肉味好出好濃烈,唯一唔係太好,就係個皮唔夠燶,搞到賣相差咗少少。Southern Scallops佢個帶子雖然唔係好熱,但係個味好特別,作為前菜一流,好醒胃,搞到食慾大增。食落口好新鮮,唔會有好腥味道。Tandoori Jumbo Prawns大蝦嚟講,佢煮得好入味,亦都好新鮮,完全冇霉嘅感覺。不過反而就搞到鹹咗少少,但係整體個味唔錯,有啲洋蔥伴碟,令到個口有啲清新感覺。Tamatar Ka Shorba蕃茄湯一飲落口就飲得出佢係新鮮蕃茄難而成,唔係普通蕃茄罐頭湯嗰種,10分濃郁嘅蕃茄肉同埋汁,好有田園感覺。好似飲緊野菜汁。Truffle Butter Chicken呢個黑松露味10分突出,好重黑松露味。雞嚟講亦都煮到啱啱熟,又唔鞋。肉嚟講真係好好食。佢個黑松露牛油汁配埋個包就好好食。Baigan Bharta今次呢個香草焗茄子蓉就有少少失色,佢個味道唔錯嘅。不過拼埋落去,黑松露雞,同埋紅洋蔥羊就差咗少少喇。Lamb Roganjosh佢個羊炆到10分入味同埋好腍,食落去唔會有韌嘅感覺。初頭食落口一啲都冇羊羶味,不過當你食耐啲就
Taco Time

Southern Scallops

Tandoori Jumbo Prawns

Tamatar Ka Shorba

Truffle Butter Chicken

Baigan Bharta

Lamb Roganjosh
佢個羊炆到10分入味同埋好腍,食落去唔會有韌嘅感覺。初頭食落口一啲都冇羊羶味,不過當你食耐啲就發現好羶。但係除咗嗰浸味,佢個汁都相當唔錯。

蒜蓉烤餅
蒜蓉烤餅蒜蓉味唔係好濃郁,配埋啲汁食就變得好好食。

佢整體環境好靚,裝修好有阿拉丁味道,一出門已經有嗰浸印度味,佢仲有戶外開放俾大家出去打卡影相。侍應服務周到,都好有笑容。佢哋全部都係印度人,就係呢一點睇落去都已經好正宗!埋單1426就有啲貴,不過久唔久一次都可以。