2023-10-09 65 瀏覽
偶爾會想發掘下新餐廳,試下新嘅味道。Gaylord係一間好正宗嘅印度餐廳🇮🇳 由入門口氛圍以及味道都好似令人置身印度咁,服務員都好熱情有禮貌,而食物都好唔錯!Lamb Galouti $78/2pcs五香羊肉餅,啖啖羊肉香但一啲都唔羶,反而香料味突出左羊肉香,配上少少芥辣,感覺好特別👍🏻Southern Scallops $148/4pcs印度烤帶子伴茄子菠蘿果醬,帶子伴上果醬成個感覺好fresh,做前菜夠開胃Tandoori Mixed Grill $298拼盤可以一次試唔同味道嘅燒烤😋包括炭燒雞柳、大蝦、春雞、鮫魚同埋羊肉卷,每款都各有特色,蝦大隻彈牙,每款燒烤調味都略有不同,但都充滿濃濃嘅印度香料味,夠哂惹味又唔會遮蓋食材味道👅Lamb Roganjosh $178洋蔥紅辣椒燴羊肉,羊肉煮得好軟腍,而且香味好出色,配上Garlic Naan($46)食係會食唔停口,推薦!⁣⁣Mango Lassi $48必試印度傳統飲料,以yoghurt為底,配上芒果,入口好清新,食完濃濃香料味飲就最啱!⁣Gaylord’s G&T $78呢款係餐廳50週年嘅special‼️餐廳嘅home in
Lamb Galouti $78/2pcs

Southern Scallops $148/4pcs

Tandoori Mixed Grill $298

Lamb Roganjosh $178

Mango Lassi $48

Gaylord’s G&T $78
呢款係餐廳50週年嘅special‼️餐廳嘅home infused gin味好醇厚,面頭有玫瑰花瓣夠哂靚🤣⁣⁣

想試下印度野又驚唔好食,真係推薦你嚟呢間食,一定唔會失望~⁣⁣

如果你鍾意睇我嘅食評,不妨關注我,支持吓我,謝謝你☺️💕