每次有朋友話想食串燒我都會諗起依間,基本上三個月就會返去報到一次😎餐牌上有幾十款選擇,每款隔離都會括住係日、泰、港、川、西、台、韓、新疆定自家製嘅整法,有啲組合仲好有創意👍🏻除左串燒好食外,另一賣點係生啤長期買一送一🍻中環、尖沙咀、紅磡同旺角店我都食過,經過多次實測,除左旺角店質素有啲跌watt外,其他分店都質素一致!🐥🦑 雞皮墨魚滑 $𝟛𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)薄薄嘅雞皮燒到非常香脆,包住墨魚滑依個組合好特別,大粒得來口感好彈牙,墨魚滑多左雞油香,表面再灑少少椒鹽已經好出色😍朋友都大讚,果然係餐廳推介嘅十大必食💯🧀🥚 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $𝟚𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)玉子燒外面嘅焦糖好脆,配溶溶地嘅芝士同少少流心嘅玉子燒,外脆內裡軟綿綿,口感好有層次,超推介!🍏🍞 焦糖青蘋果鵝肝多士 $𝟙𝟘𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)鵝肝好香同好多油,配焦糖青蘋果中和到唔會太漏,成個組合好夾,每次來都必點!🐷🥒🍭 豚肉節瓜波板糖 $𝟛𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)豚肉同節瓜切成薄身再捲成波板糖形狀,未食都感受到心機。付月見,味道香濃,好好食!🟠🍗 明子太雞腿肉 $𝟚𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)雞腿肉嫰滑,明太子醬都好足料!🐷🌱 鹽燒豚肉露荀

🐥🦑 雞皮墨魚滑 $𝟛𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
🧀🥚 焦糖鰻魚芝士玉子燒 $𝟚𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
焦糖鰻魚芝士玉子燒
🍏🍞 焦糖青蘋果鵝肝多士 $𝟙𝟘𝟠 (𝟙𝟘/𝟙𝟘)
焦糖青蘋果鵝肝多士
🐷🥒🍭 豚肉節瓜波板糖 $𝟛𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
豚肉節瓜波板糖
🟠🍗 明子太雞腿肉 $𝟚𝟠 (𝟡.𝟝/𝟙𝟘)
雞腿肉嫰滑,明太子醬都好足料!

🐷🌱 鹽燒豚肉露荀卷 $𝟛𝟚 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
露荀冇overcooked保持到多汁,豚肉都好食!

🐥🍄 汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $𝟚𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
冬菇燒完後都保持到好多汁好嫰滑,配免治雞肉軟骨依個組合幾特別,好食,不過下次我可能會點返普通嘅免治雞肉軟骨棒,個人口味而已😆
汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇
🐷🥚 海苔黑豚肉鵪鶉蛋 $𝟚𝟠 (𝟠/𝟙𝟘)
鵪鶉蛋同豚肉都好夾,但如果豚肉多啲調味會更好。
2023-12-02
焦糖鰻魚芝士玉子燒