2015-08-19 857 瀏覽
這家點心店名氣過剩,以卡通人物在招倈可惜食物與服務質素均令人十分失望。是日放假專程跟小朋友到以蛋黃哥造型造賣點的點心代表午膳,等了個多小時滿心期待地進入餐廳,於門口看到多種點心寫著 coming soon,本身有點失望,但職員卻說是之前 coming soon, 現在已經上市及可供選擇。坐下後便一口氣點了5款點心,速度也很快地上了流沙包和漢堡,滿心期待等齊5款點心拍照,等了十分鐘左右,職員話其餘3款需時,ok,先吃。先來食評:流沙包實際是流水包。水跟奶黃根本是分開的,好睇唔好食漢堡亦不倫不類,中式包材料配西式醬,問題是唔夾。。。食完後再問問其餘點心的情況。門口本來說有的職員竟然在我們等了三十分鐘說沒有,當我們還未來得及反應,還未開口日中時還補問一句 "咁你地想點解決丫?" 老實說,我只想吃一頓簡單的午飯而已,真係唔知果位職員想我地點解決囉。

先來食評:
流沙包實際是流水包。水跟奶黃根本是分開的,好睇唔好食
漢堡亦不倫不類,中式包材料配西式醬,問題是唔夾。。。

題外話/補充資料: 最後,當然埋單走人,排了個半鐘,食左兩個點心,埋單百五蚊,廿蚊位茶,咁既服務仲要比服務費添。 這家餐廳永不錄用,我用了openrice 十年,咁多年都係齋睇,今日真係忍唔住要寫篇食評,比個喊臉。
2015-08-19