2016-03-15 894 瀏覽
老公同小妹補祝西方情人節同預祝中國情人節, 所以一早就訂左枱黎呢度食晚飯。由於小妹收工唔定時, 所以老公早幾日訂左8點枱食飯。當日皇恩皓蕩, 小妹居然可以準時收工, 老公知道就致電餐廳希望可以提早食飯時間, 接待員都好好地表示仲有1張枱可以留俾我地 (因為早幾日訂枱, 話夜晚比較FULL)。收到消息後, 小妹同老公未夠7點已經抵逹, 接待員很快就帶領我地前往一張卡位枱。餐廳係地庫, 落樓梯已經聽到餐廳好熱鬧, 而且煎緊既食物亦好香, 令度小妹都突然肚餓起黎。去到卡位, 職員已經放好晒餐具 坐低後就馬上遞上各款前菜同沙律, 感覺職員們好熱情既招待  前菜方面...小妹推介茄子; 其他就不過不失啦!!睇完menu後, 本來老公想叫漢拏山特選2人餐 ($560), 因為有豬, 牛, 雞, 鮑魚, 拼盤, 湯, 壽司同飲品, 諗住等我有多D選擇; 其實呢個餐都幾抵食, 不過見到牛既佔比都有2款, 所以小妹就要求揀另一款SET (因為老公係唔食牛架);小妹發現另一個SET係純豬肉餐 ($385), 有豬肉既唔同部份, 而且仲有拼盤係裡面, 所以就二話不說揀左呢個餐喇  既然係慶祝情人節, 老公當

坐低後就馬上遞上各款前菜同沙律, 感覺職員們好熱情既招待
前菜方面...小妹推介茄子; 其他就不過不失啦!!
前菜
沙律菜
既然係慶祝情人節, 老公當然有驚喜俾小妹啦
係我拆禮物之際, 職員已經好快送上成個SET既食物上枱了; 第一層係拼盤, 裡面有午餐肉, 腸仔, 蝦同年糕; 第二層同第三層就係五花腩, 豬排骨, 護心肉同梅花肉;
豬肉餐
職員見我地掛住影相同拆禮物, 就好好人咁幫我地開始放食物落鐡板; 首先係放左五花腩同梅花肉, 大約燒左一陣又主動過黎幫我地翻轉食物;  最後仲會幫我地將食物剪開細份俾我地享用, 真係感到好窩心呢
五花腩香脆可口, 梅花肉就較淋身,  二款都好味...值得推介
  其他既食物黎講都唔錯, 只是豬排骨較難控制, 容易燒燶變黑 (可能小妹開始飽, 所以成日唔記得反轉卦

飲品方面正常應該係啤酒配燒肉, 但小妹叫左杯柚子檸檬梳打, 味道無咩特別, 飲左二啖就俾左老公;
柚子檸檬梳打
整體服務係一流, 二個人坐卡位好舒服; 豬肉餐其實都好豐富, 而且叫SET既話, 芝士圈同雞蛋圈係可以無限添加, 所以唔駛額外再加食物都得;  最後有少少破壞左既感覺, 話晒張枱可以坐2小時, 未夠鐘店長見我地食完就叫人清枱同準備埋單; 雖然店長都係有禮貌, 但係都覺得有D趕客既感覺囉
2016-02-19
豬肉餐