潮藝館

CHAO CLUB
2023-11-23 1360 瀏覽
見到 iSquare 開咗新餐廳,裝修都唔錯,特登lunch time 過嚟試吓Lunch hour 除咗可以叫 A la Carte 之外,仲有少少碟頭飯同午市二人餐,第一次嚟食,店員推薦午市二人餐之後好快就上咗前菜 - 烤麩,第一次食暖嘅烤麩,幾特別午市二人餐包括左:五顏六色嘅蝦餃燒賣流心南瓜🎃點心,食落似煎堆魚子醬凍魚拼蝦棗 - 個凍魚唔錯,值得再 encore,蝦棗炸得好鬆脆因為個拼盤實在太好食嘅關係,又再特登叫咗一份凍烏頭,好適合我呢啲懶人,啖啖肉沙嗲和牛煎腸粉 - 食落唔油膩,值得一讚之後食完好似意猶未盡,店員推介佢哋餐廳嘅獅頭鵝,喺香港唔係好多地方可以食到獅頭鵝,所以即刻order咗一份獅頭鵝頭頸,因為要解凍嘅關係,所以都需要等一段時間,不過唔緊要,慢慢食傾吓偈等咗大約半個鐘左右,獅頭鵝頭頸終於搞掂,第一次喺香港食,估唔到有驚喜,個皮好似食緊花膠一樣,下次決定叫多啲人嚟,可以食埋獅頭鵝鵝片順帶一提,餐廳仲有一間可以坐到16人嘅房間,仲可以唱K

之後好快就上咗前菜 - 烤麩,第一次食暖嘅烤麩,幾特別

午市二人餐包括左:

五顏六色嘅蝦餃燒賣

流心南瓜🎃點心,食落似煎堆

沙嗲和牛煎腸粉 - 食落唔油膩,值得一讚

獅頭鵝頭頸

順帶一提,餐廳仲有一間可以坐到16人嘅房間,仲可以唱K