上星期約了舊同事一行五人嚟潮樓食七點, 貪佢坐得舒服, 聽聞食物質素都唔錯.點知食到一肚氣個個收完工好肚餓, 一坐低就即刻叫野食. 個侍應係咁sell我哋食貴野, 不過我哋都係叫幾碟小炒.等咗幾個字, 冇野上, 就叫侍應催吓. 催完佢叫我哋等多陣.再等多幾個字, 都冇野食, 就搵部長催(穿西裝嗰個)佢追一追, 竟然, 根本冇落單!!!慶到爆, 叫嗰個侍應漏落柯打都算啦, 催嗰個算點呀, 查都冇查就話催咗.部長不斷晒冧, 又話管教伙計得唔好算, 見有個肯承擔既部長, 我哋再等, 等多陣終於有野食, 但已經八點幾.有餸就梗要叫白飯.搵侍應叫, 等好耐, 再催, 竟然又冇落單!!搵部長嘈, 失埋蹤!!催到冇白飯, 餸都食晒, 又要加餸, 點知...(見到我既語氣, 大家都應該估到發生咩事)原來班侍應要叫兩次先做野!!到埋單..大家都估到, 都要叫兩次!!走既時候已經係十點幾!!為咗保持我哋做人既一點點專嚴, 我哋決定一毫子貼士都唔俾!!旅遊區果然唔同啲, 做客都係一次過, 冇諗住你返轉頭!!但咁既服務, 簡直係香港之恥!!!

個個收完工好肚餓, 一坐低就即刻叫野食.
侍應係咁sell我哋食貴野, 不過我哋都係叫幾碟小炒.
再等多幾個字, 都冇野食, 就搵部長催(穿西裝嗰個)
佢追一追, 竟然, 根本冇落單!!!

部長不斷晒冧, 又話管教伙計得唔好
有餸就梗要叫白飯.
侍應叫, 等好耐, 再催, 竟然又冇落單!!

部長嘈, 失埋蹤!!
原來班侍應要叫兩次先做野!!

到埋單..大家都估到, 都要叫兩次!!

走既時候已經係十點幾!!

旅遊區果然唔同啲, 做客都係一次過, 冇諗住你返轉頭!!
但咁既服務, 簡直係香港之恥!!!
  • 火都嚟埋