2010-07-22 1 瀏覽
聽聞這間食肆很正宗,看韓劇時,劇中男女演員很喜歡吃炸醬麵,令我也很想嚐嚐真的咁好味?不過不會有太大期望,因為劇中他們也愛喝韓國燒酒,某次見到韓國超市有售,立刻買了一枝,十分期待的第一口,嘩!超難飲炒餸的米酒比它好但總算試過,不用心思思店內裝修平實,但十分整潔衞生,感覺舒服二人點了三樣食物泡菜炒年糕:個汁味道好甜唔覺得辣,年糕少少煙韌咁,味同嚼蠟同係韓國時食既唔同味果的好冶味炸醬麵:個汁同劇中主角食到嘴邊黑墨墨的汁很相似,終於可以試下,セ個汁又係得個甜字洋葱又係甜甜地碟麵又不至於難食,但係真係唔好食囉鮮人参雞湯:湯料不少,,雞同人參味都有既,味道真係好淡同在韓國旅行時飲的差好遠那時每盅湯雞內都有一支小鮮参,人参同雞味就濃得多其實自己不是食家,只是覺得好食和不好食,很個人的喜好!就是這麼簡單!資深和真正的食家偶然看見我的食評,請不用氣結,我寫食評的用意只是留下與友人和親人共聚的片段而已
真的咁好味?
炒餸的米酒比它好
但總算試過,不用心思思

店內裝修平實,但十分整潔衞生,感覺舒服
二人點了三樣食物
泡菜炒年糕:個汁味道好甜唔覺得辣
,年糕少少煙韌咁,味同嚼蠟
同係韓國時食既唔同味
果的好冶味

洋葱又係甜甜地
碟麵又不至於難食,但係真係唔好食囉

鮮人参雞湯:湯料不少,,雞同人參味都有既,味道真係好淡
同在韓國旅行時飲的差好遠
那時每盅湯雞內都有一支小鮮参,人参同雞味就濃得多

2010-06-15