2015-07-03 11352 瀏覽
DINNER約左朋友9去INTERCON食BUFFET其實今晚係同佢食生日飯,係隔左兩個月的生日飯呀準時去拎位一人一杯WELCOME DRINK等了又等,9都仲未到,我又好肚餓,就食住CAKE等啦芒果拿破倫~~~個吉士又滑又好味,芒果好甜,每層的酥皮又鬆又香又脆...NICE咖啡撻~~~咖啡味都好香好濃,撻的質感好軟好滑,撻底好好味呀朱古力曲奇餅~~~個曲奇好鬆軟,入面有D果仁,好香好好味冷盤時間龍蝦~~~龍蝦大大隻,肉質好結實,仲有好多膏呀,重點係D肉好鮮甜呀蟹腳~~~又鮮又甜,好好味呢壽司~~~好味都一陣要ENCORE三文魚~~~厚切,鮮甜,NICE帶子~~~厚切,肉夠厚,好鮮甜呀甜蝦~~~雖然細細隻,但都好甜美節瓜鱆魚湯~~~個湯好淡,同埋一D湯料都冇天婦羅蝦~~~個炸漿不錯,夠薄,蝦蝦都有蝦味NICE牛牛壽司~~~LEE個壽司真係好好味,我地兩個拎左幾次呀燒牛肉~~~唔係話好好,但又唔差咁囉燒豬~~~唔好食,個味好怪沙律~~~沙律菜全部都好FRESHHAM配哈蜜瓜~~~NICE中式炒海鮮~~~個汁辣辣地好惹味呀!睇下個VIEW幾靚螺肉燉湯~~~個湯好清,好甜,螺肉都燉到好"林"
DINNER約左朋友9去INTERCON食BUFFET
其實今晚係同佢食生日飯,係隔左兩個月的生日飯呀
準時去拎位
一人一杯WELCOME DRINK
等了又等,9都仲未到,我又好肚餓,就食住CAKE等啦
甜品
朱古力曲奇餅~~~個曲奇好鬆軟,入面有D果仁,好香好好味

冷盤時間
冷盤
蟹腳~~~又鮮又甜,好好味呢
壽司~~~好味都一陣要ENCORE
刺身
三文魚~~~厚切,鮮甜,NICE
帶子~~~厚切,肉夠厚,好鮮甜呀
甜蝦~~~雖然細細隻,但都好甜美
熱盤
節瓜鱆魚湯~~~個湯好淡,同埋一D湯料都冇
天婦羅蝦~~~個炸漿不錯,夠薄,蝦蝦都有蝦味NICE
牛牛壽司~~~LEE個壽司真係好好味,我地兩個拎左幾次呀
燒牛肉~~~唔係話好好,但又唔差咁囉
燒豬~~~唔好食,個味好怪
沙律~~~沙律菜全部都好FRESH
HAM配哈蜜瓜~~~NICE
中式炒海鮮~~~個汁辣辣地好惹味呀!
睇下個VIEW幾靚
燉湯
螺肉燉湯~~~個湯好清,好甜,螺肉都燉到好"林"
甜品時間
甜品
芒果拿破倫~~~咁好味,我當然會ENCORE
蝴蝶酥~~~好好味,一D都唔油,好鬆好脆
ICE-CREAM
雜莓&檸檬雪芭~~~真係好好味!好好味

真係食到好飽呀!
2015-07-02
冷盤