唔係行街行過,都唔知尖沙咀有個food court。枱與枱都有啲距離,加上唔係好多人,靜靜地唔洗周圍等位,坐得幾舒服。燒菠蘿(一份兩串) $25我以為一份兩串意思係兩舊,估唔到咁抵食有成四舊😌。菠蘿好甜,燒完都好多汁,略略燒過個表面脆脆地,再加上少少香料😚。一邊食啲辣野,一邊食甜菠蘿,正。汁燒魷魚鬚(原隻) $98好好食,雖然價錢係最貴既,不過都係最值得叫。啲魷魚鬚燒到岩岩好,唔會乾到咬唔開,又唔會未熟,勁彈牙🤪。個醬汁辣架,佢簡直係泰式辣醬既加強版!大家唔好點咁多,佢辣過青咖哩😂。魷魚鬚本身都有少少味,就咁食唔點個醬都Okay😛。肉碎生菜包(配蒜蓉包) $68辣啊辣啊!利申我唔食得辣,對我黎講真係有啲辣,好滋味😂。依個配搭好搞笑,因為平時食既肉碎生菜包都只係跟生菜,唔會有蒜蓉包😗。生菜好新鮮,食落去索索聲,無任何菜既苦澀味。啲肉碎有少少濕,有改善空間,我比較鍾意乾身既肉碎。青咖哩雞肉飯 $65我地就係因為有蒜蓉包,所以叫左個青咖哩。正宗泰國菜就係——辣,好彩都重椰香味,算係中和一下😎。不論飯量定青咖哩都好大份,我地兩個人都食唔晒咁多野,個青咖哩裡面仲有好多菜,多啲人share就岩晒啦

燒菠蘿(一份兩串) $25

汁燒魷魚鬚(原隻) $98

肉碎生菜包(配蒜蓉包) $68

青咖哩雞肉飯 $65
我地就係因為有蒜蓉包,所以叫左個青咖哩。正宗泰國菜就係——辣,好彩都重椰香味,算係中和一下😎。不論飯量定青咖哩都好大份,我地兩個人都食唔晒咁多野,個青咖哩裡面仲有好多菜,多啲人share就岩晒啦😍。

埋單$256(無加一)
2021-12-14