2016-07-03 795 瀏覽
能夠令我再次重投openrice寫食評,呢間餐廳真係不得了!見呢間餐廳好評不少諗住試下,點知完全中伏:先黎個泰藉或菲藉女待應全程黑面落單,iced lamon tea又變左iced lemon water, 算啦可能人地受左氣所以拿埋塊面。(順帶一提,另一個講廣東話嘅女待應就好好服務)泰國餐無泰式奶茶,又算啦,雖然好想飲但又真係未必間間泰國菜有。個炒金邊粉一黎度,到我黑面!我認我嚴重歧視雪藏三色豆,無心機嘅餐廳最鐘意落三色豆整色整水,黎掩飾碟菜唔夠料、無配菜。再一次算啦,唔通成碟倒左去唔食咩。金邊粉入口乾身又偏硬,好明顯係用乾粉黎炒、而又處理得唔好。肉碎得少少、九層塔得少少,金邊炒亦唔多,最後食淨一大碟三色豆。另一碟大蝦焗飯黎度,又係三色豆,飯底應該係拎甜酸醬定冬蔭公湯底加三色豆撈飯。講到呢度我都唔想浪費時間再繼續打落去。簡單講,請我都唔會再黎!

講到呢度我都唔想浪費時間再繼續打落去。
簡單講,請我都唔會再黎!
2016-07-03