2015-05-22 442 瀏覽
差唔多4年無寫食評,今日真係迫不得已要我敏捷仙出手寫呢篇劣評。友人生日,諗住食好D,點知。。。真令人失望一行8大人,2個小朋友,安排坐o係近門口一張大圓枱,環境舒服,光線柔和。坐低睇餐牌,叫佐侍應幾次俾幾杯水o黎飲下先,無反應。再叫,一個女侍應戰戰驚驚攞住兩杯水過o黎,打開餐牌最尾果頁,呢度有鑛泉水 order o架。望一望,盛惠 $58.叫o左:每日一杯 drinks: 有落神花茶,椰青,珍多冰,around $28 一杯,除o左珍多冰超甜外,其他 ok雜錦拼盤:有炸蝦,豬頸肉,蝦餅,串燒 ,ok柚子蝦沙律: $118 ,偏酸海南雞半隻:無乜特別泰式豬手:味道 ok, 肉太"鞋",豬皮好味鰔魚炒芥蘭:有少少苦蒜蓉炒菜苗:並唔係菜苗,好老泰式炒金邊粉:太乾,食橡筋咁,唔掂燒多寶魚:疑似漏單,無福品嘗
友人生日,諗住食好D,點知。。。真令人失望

坐低睇餐牌,叫佐侍應幾次俾幾杯水o黎飲下先,無反應。
望一望,盛惠 $58.

叫o左:
雜錦拼盤:有炸蝦,豬頸肉,蝦餅,串燒 ,ok
柚子蝦沙律: $118 ,偏酸
海南雞半隻:無乜特別
泰式豬手:味道 ok, 肉太"鞋",豬皮好味
鰔魚炒芥蘭:有少少苦
蒜蓉炒菜苗:並唔係菜苗,好老
泰式炒金邊粉:太乾,食橡筋咁,唔掂
燒多寶魚:疑似漏單,無福品嘗

題外話/補充資料: 食佐幾個餸都唔掂,唔想再浪費金錢係呢間餐廳,一致決定轉場去食炸雞,埋單時,發覺燒多寶魚未到。 侍應話check check,佢話燒魚係要等耐D,o岩o岩整好。等佐一陣,仲未到,我地話取消 +埋單。 佢無講任何o野,即刻幫我地埋單,好明顯係漏單,仲要講大話話o岩o岩整好。唉 。。。 我真係唔明白點解咁多笑臉,係打手o丫 or 真係咁好食呢 ?!
2015-05-21