4K
2012-10-15 61 瀏覽
2-10-2012(Tue)同男友行完去尖沙咀,大約3:35pm,佢話食啲o野,咁又去邊o度食呢?尖沙咀冇o度平o架喎.呀!沛公,我記得沛公o係尖沙咀開o左間,我只記得o係K11同堪富利士道o個邊,男友話佢知o係邊,因為佢買過,咁行過去啦.去到冇客人,我o地坐低後研究食咩o野,有$58.00o既沛公併盤,有千層班戟,有料腸粉o既白裡透紅同胚芽好立克鮮奶布甸各一,而沛公併盤下午茶套餐就係$78.00,有多兩杯o野飲.咁我o地就要呢個,問問有咩o野可以轉款?個男仔答可自選$26.00以下o既千層班戟,飲品可以o係特飲o度揀,其他就冇得轉.好,我o地揀o左朱古力皮芝士千層班戟,男友飲山楂話梅沙冰,我要好立克沙冰(因為order前冇留意有甸係胚芽好立克鮮奶布甸).好快,男友o既山楂話梅沙冰到o黎,同時個男友同我講冇好立克沙冰.啊,咁我揀芒果沙冰啦,先飲吓山楂話梅沙,飲到山楂味,話梅味就少啲,不過都幾開胃好味.併盤到喇,我先試布甸,係咩o野o黎?咖啡?唔係,但,味道好熟.男友睇睇menu,原來係胚芽好立克鮮奶布甸,好睇佢o地話冇好立克沙冰咋.呢個味道較得o岩o岩好,不過胚芽就咁乾爭爭咁擺上面,食

先飲吓山楂話梅沙,
山楂話梅沙冰
飲到山楂味,話梅味就少啲,不過都幾開胃好味.

併盤到喇,
沛公併盤

呢個味道較得o岩o岩好,不過胚芽就咁乾爭爭咁擺上面,食落有啲怪.

而白裡透紅腸粉呢,,menu寫係椰汁味腸粉,但我食唔出椰汁味,腸粉都幾滑,紅豆餡軟腍起沙,OK.

而朱古力皮芝士千層班戟呢,其實食唔出朱古力味,只食到芝士味,芝士味濃,成個唔太甜,不過好飽.

而我o既芒果沙冰呢,
芒果沙冰
都好正常吖,不過越飲越凍,如果拎走o係行上飲會爽啲.
2012-10-02
$39.00 (下午茶)
山楂話梅沙冰