2016-01-11 183 瀏覽
今日唔想食飯,口淡淡無咩胃口咁,想食D重口味嘅,咁就約阿媽去沙嗲王食野啦,嚟到果時撞正系食飯時候,好多人排隊,好食嘅嘢當然多人食喇,都唔算等太耐,大概20分鐘啦。嚟呢度梗系要點沙嗲米線啦,我仲加多左個溏心蛋,溏心蛋搭配湯粉類感覺好正,一來嚟就聞到陣陣沙嗲嘅香味啦,試一啖個湯,簡直妙不可言啊,好正宗,睇下就知呢個粉足料啦,有肉丸有肉,好鮮味。點左個炸雞亦,感覺一般,無咩特別好食,同其他店一樣,有D油。芒果炒飯,比較驚艷,顔值都好高,水果炒飯比較新奇,但搭配起嚟又真系感覺幾好食,芒果帶住水果嘅清甜,炒飯又炒得比較好,粒粒分明,加埋蔬菜粒同芒果粒,咸甜一齊食,感覺好奇妙,但又覺得好好食,值得一試。
2015-12-30