2024-04-12 9 瀏覽
約咗好友係尖沙咀食飯揀咗去食日式料理,去了尖東噴水池旁邊嘅南洋中心入面一間日式居酒屋,一入去會見到半開放式廚房連吧枱位置,可以見到師傅處理食材;另外仲有幾間私隱度高嘅日式房間,好適合朋友聚會。🔸剌身拼盤🔸可以按客人Budget廚師發板安排時令剌身食材。呢個拼盤有「池魚薄切、鯛魚白子、三文魚腩、牡丹蝦、室津蠔」,每樣食材都好新鮮,全部都好喜歡💕我第一次食白子,個質地係好似入口即溶咁又爽滑;池魚刺身肉質清甜再點上特調酸汁提鮮;室津蠔身好鮮甜肥美,食完好想encore ☺️🔸牛油果鮮帆立貝沙律🔸呢個沙律的組合有驚喜,鮮帆立貝切粒後加上牛油果&蟹籽,再放上脆脆的梳打餅一齊食好夾。🔸海膽濃湯松葉蟹稻庭烏冬🔸超濃郁的海膽濃湯,未食已經想飲幾啖湯先,裡面仲有蜆肉& 松葉蟹腳,烏冬質地超級煙靭好食。還有點了這些:🔸鱈魚乾🔸🔸海中蝦、粟米天婦羅🔸🔸燒芝士年糕🔸🔸魷魚餃子🔸這裡食物都好高質,店員全部都好Nice ,會主動同我地介紹餐牌& 送上熱茶,上菜時又會好詳細介紹菜式同埋食法,值得推介👍🏻

🔸剌身拼盤🔸

🔸牛油果鮮帆立貝沙律🔸

🔸海膽濃湯松葉蟹稻庭烏冬🔸
海膽濃湯松葉蟹稻庭烏冬

還有點了這些:
🔸鱈魚乾🔸

🔸海中蝦、粟米天婦羅🔸

🔸燒芝士年糕🔸

🔸魷魚餃子🔸