2024-01-25 186 瀏覽
同朋友約左收工喺尖沙咀食飯,諗住簡簡單單食個中菜就算, 點知意外發現間精緻中菜!!收工趕到過去都得等一陣先入得,被安排坐左喺望到海嘅位置,有點兒開心, 等一陣係值得嘅打開Menu發覺菜式好多款, 3個女仔又食唔到太多野真係有啲難落決定~ 幾經辛苦唯有決定叫啲賣相吸引嘅菜⭐蜜汁金華火腿烤雙方極意外! 甜+咸味混搭嘅組合再加青瓜,脆脆炸腐皮,軟軟嘅夾餅皮! 呢道菜作為前菜真係加分! 好好味吖~⭐三角海鮮餃外表極精緻,呢塊皮嘅顏色同外表我地十分欣賞! ⭐蟹肉大湯包鮮味大爆發!! 比想像中更多湯汁,仲有一絲絲蟹肉,好好食!! 除左個頂有啲厚硬之外, 一切都很完美~⭐金沙奶皇流心角岩岩好一人一粒甜品,新鮮炸起外脆內軟,流心奶香濃郁順口, 用佢作為結尾真係好滿足~結論係好滿意嘅一間特式中菜!!!

⭐蜜汁金華火腿烤雙方

蜜汁金華火腿烤雙方

⭐三角海鮮餃
外表極精緻,呢塊皮嘅顏色同外表我地十分欣賞!

三角海鮮餃

⭐蟹肉大湯包
蟹肉大湯包

⭐金沙奶皇流心角
金沙奶皇流心角
結論係好滿意嘅一間特式中菜!!!
蜜汁金華火腿烤雙方
三角海鮮餃