今日生日心想與4位知已去豪食一番,心諗水車屋名牌老字號,衰極有限,點知真係可以衷到極....一早book夜場8點15分,8點去到,條街又熱,想問下看門口的可否先入去坐坐,可以唔開始order野食,何況早場得嗰幾圍枱,但門口人答話要早場客人走哂,執完枱先可以入,小家子氣,如果唔係朋友一早比咗deposit,為攞少少折,我實吹雞轉埸.如是者,8:15分入場,計埋我地上下層10枱客都唔夠,仲要扮大餐廳,夠鐘先比人入場.看一看order list野食比外面出名的幾間放題店少,魚生及炸物還可以,但申燒就真係食到一肚火,8:15落order,中間摧咗3次都話燒緊,最後9:30一次過黎哂,仲要係好似無燒過,只係趕時間,用油炸熟當燒熟,當我地唔識分?啲雞翼原全係未解凍就去燒,又燒唔透,得雪味,無其他味.最得意的一款食物,芽菜炒牛肉,但係牛肉多過芽菜,可能芽菜要新鮮,牛肉放幾多日都得.另一可笑既小家地方係任飲要限住客人飲,唔係限住個量,係限住用既杯,伙計話一定要飲完一杯,用空杯換另一杯....真係第一次睇到人家做生意可以咁小家,見唔到佢地老闆,唔係真係想請佢去人地其他成功既放題店點做任食任飲.席間,朋友
差...搵黎搵去都無一忽係燒過既串燒.
差...一次黎哂炸物扮燒物.
芽菜多過牛肉既怪餸
差.未解凍雪味炸雞當燒雞

另一可笑既小家地方係任飲要限住客人飲,唔係限住個量,係限住用既杯,伙計話一定要飲完一杯,用空杯換另一杯....真係第一次睇到人家做生意可以咁小家,見唔到佢地老闆,唔係真係想請佢去人地其他成功既放題店點做任食任飲.席間,朋友話傳統日式料理轉做放題,百分百好快會執,我相信水車屋都快.

上月朋友公司20人去幫襯食到一肚氣,我唔信,今日自己食到一大肚氣,仲要係生日日子,真真的唔開心,令陪同去食的死黨們都有個不快樂的一夜.一傳十,十傳百,現在此群組最少已有25人blacklist咗水車屋,
2012-07-09
生日