餐廳: 殿 大喜屋
資訊:

2018-05-26 605 瀏覽
朋友升職請食飯,開心事當然要食豪D,一於去殿大喜屋。點左野食未黎之前有D小食,蟹鉗質數唔錯。鯨龍薄切配海葡萄海雲之前冇食過呢款刺身,切得晶瑩剔透,味道清新,配埋帶海水味既海葡萄,不錯。卷物拖羅蓉火山卷,芒果軟殼蟹。軟殼蟹炸得香而酥脆,充滿鮮甜的蟹肉,非常飽滿,不油不膩,我非常喜歡。刺身我覺得呢間選擇比其他放題多,有蟹腳、池魚、拖羅、三文魚、油甘魚、帶子、甜蝦、北寄貝、希靈魚等等,鮮味十足。不停食刺身之後想飲湯暖下胃,海南椰子雞湯清甜可口,我飲左兩碗,如果有更多湯飲就更好,冬天食食下刺身總係想飲湯。食食下突然搖鈴一響,原來係海膽手卷,即刻出去排隊。每份手卷都分量十足,冇腥味而且完整,為左海膽手卷我應該會黎食多次。北海道燒帆立貝帆立貝的裙邊非常爽脆,肉質香嫩多汁,加埋醬汁焗至金黃色,好味。最後當然食雪糕,有haagendazs、movenpick同milk top任食。甜品都有好多選擇。
朋友升職請食飯,開心事當然要食豪D,一於去殿大喜屋。

點左野食未黎之前有D小食,蟹鉗質數唔錯。

鯨龍薄切配海葡萄海雲

卷物

刺身

海膽手卷

北海道燒帆立貝

甜品都有好多選擇。
海膽手卷