樂酒場 がくさかば

GAKU HALL
有榻榻米座位同普通座位嘅居酒屋🪑室內裝修好有日式風情好地道,座位闊落好啱幾個朋友開枝sake傾偈💬食物同埋酒類選擇都好多✨真心一讚✨食物質素好高,尖沙咀居酒屋嚟講價錢絕對唔貴,但食物同服務質素絕對比價錢高✨迷之刀 五雕刺身盛合 $328赤海老、三文魚、帆立貝、拖羅、深海池魚 見到牆邊好多poster都推薦刺身盛合👀一上菜就知點解…因為五款刺身都份量十足,性價比超級高,而且刺身新鮮充滿鮮味,厚度啱啱好,賣相亦好精美👀📸✨牛油果山葵漬 $68賣相好特別,以牛油果形狀嘅碗裝住牛油果🤣有驚喜🫶🏻個人本身唔係鍾意食牛油果🥑但係朋友鍾意所以就試吓,第一次覺得牛油果質感容易入口,好新鮮,質感偏軟身但唔會太腍🥹配上Wasabi、豉油同紫菜,醬料同牛油果好平衡,唔會過多蓋過牛油果嘅鮮味👍🏻值得一試✨明太子醬厚燒玉子 $68好特別嘅形狀,雞蛋好嫩滑好香鰹魚味,明太子醬爆滿味道濃郁😋食得好滿足✨蟹肉芝士卷 $88炙燒芝士🧀配上大量蟹籽喺面,加上壽司入邊嘅蟹肉,多重嘅口感🥹芝士味好香,但唔會好膩,反而令本身較清淡嘅芝士卷更上一個層次✨蟹味噌甲羅燒 加配薄餅🍕 $84平時比較多配多士,因為覺得蟹膏同爽脆嘅多士好

✨迷之刀 五雕刺身盛合 $328
赤海老、三文魚、帆立貝、拖羅、深海池魚

牛油果山葵漬 $68

明太子醬厚燒玉子 $68

蟹肉芝士卷 $88

蟹味噌甲羅燒 加配薄餅🍕 $84
平時比較多配多士,因為覺得蟹膏同爽脆嘅多士好夾,今次就試吓口感唔同嘅薄餅🤣大大個蟹蓋好𥄫睛,仲有粒粒蟹籽加上濃濃嘅蟹膏味,配薄餅比想像中夾👍🏻薄餅沾滿蟹膏,入口好邪惡😋忍唔住食完一嚿接一嚿

關東煮拼盤 $108
💯最正嘅係大根,好清甜完全冇渣,滲滿湯底鮮甜嘅味道,福袋腐皮滲滿湯汁,入口煙靭,其他配料都好多,包括秋葵、雞蛋、蒟蒻、豆卜等✨

西葫蘆豚肉卷🫔 $52
香口嫩滑嘅豚肉捲住爽口嘅翠玉瓜,平時比較多係豚肉配蘆筍,今次嘅配搭好新穎👀醬料味香濃,好食😋

蒜燒厚切牛舌心 $48
💯推薦👀厚切牛舌非常爽口,蒜味唔算好重,但醬料味好濃郁,相信唔鐘意蒜嘅人都會鐘意🥹🫶🏻擠少少檸檬汁好消膩🤏🏻🍋

雞翼 $30
以鹽同醬料輕輕調味,已經剪咗骨🦴減卻咗平時食雞翼嘅不便

梅酒梳打 $48
個杯好有特色,適合打卡🤣📸酒味適中🥃

自家製蜂膠檸檬燒酌 $68
足料蜂膠,中和咗檸檬嘅酸味,酒味適中🍺