2018-08-03 104 瀏覽
平日嚟到尖沙咀食放題,已經預先book咗位,估唔到都勁多人,要係出面排隊入座入到嚟即刻叫咗佢招牌嘅鰻蒲燒魚同辣酒煮花螺辣酒嘅辣味都唔惹小,煮到成個螺肉都好入味香濃,而且得幾粒,三兩下就俾我食哂兩隻焗帆立貝都好靚,入面嘅厚大帆立貝肉用蟹柳碎,三色椒粒同沙律醬覆蓋住外面焗得金黃,入面嘅醬料亦十分濃郁鐘意食沙律醬焗貝類嘅朋友一定唔好錯過熱嘅牛肉湯烏冬都有驚喜牛肉係半熟嘅,浸浸下個熱湯就熟埋,呢個溫度煮得啱啱好,肉質彈牙烏冬嘅質地都好Q彈,口感似稻庭烏冬不過可惜紫菜較淋,如果可以上菜先自己落,口感會較佳壽司有花之戀,親子花之戀,三文魚腩,吞拿魚腩,每件都幾靚好特別要一提嘅係有兩舊deluxe同supreme壽司有一件係有拖羅蓉,海膽,煙肉碎用料夠豪華,一啖食落去係鮮甜,煙肉脆卜卜又增加咗口感嘅層次另一件係有黑魚籽醬,食落亦覺得設計好有心思最開心係臨尾有得食Häagen-Dazs落完order紙,轉個頭店員就即刻攞俾我哋佢哋做嘢真係幾快手叫哂佢唔同嘅味道返嚟試,仲有最新出,仲買緊廣告嘅白桃紅桑子口味雪糕雪糕比想像中甜,即使有raspberry都唔會特別酸而且食落有粒粒果肉,係真係幾好食嘅

入到嚟即刻叫咗佢招牌嘅鰻蒲燒魚同辣酒煮花螺

外面焗得金黃,入面嘅醬料亦十分濃郁
鐘意食沙律醬焗貝類嘅朋友一定唔好錯過

熱嘅牛肉湯烏冬都有驚喜
烏冬嘅質地都好Q彈,口感似稻庭烏冬

不過可惜紫菜較淋,如果可以上菜先自己落,口感會較佳

壽司有花之戀,親子花之戀,三文魚腩,吞拿魚腩,每件都幾靚

好特別要一提嘅係有兩舊deluxe同supreme壽司

有一件係有拖羅蓉,海膽,煙肉碎
用料夠豪華,一啖食落去係鮮甜,煙肉脆卜卜又增加咗口感嘅層次

另一件係有黑魚籽醬,食落亦覺得設計好有心思

最開心係臨尾有得食Häagen-Dazs
落完order紙,轉個頭店員就即刻攞俾我哋
佢哋做嘢真係幾快手

雪糕比想像中甜,即使有raspberry都唔會特別酸
而且食落有粒粒果肉,係真係幾好食嘅