2024-04-22 0 瀏覽
老公揀完午餐食台灣菜,夜晚嗰餐仲唔輪到我揀😆。今次我揀咗食串燒,我想食好耐架喇!呢間係我見到個friend喺社交平台post過,個場睇夜景好靚,啲嘢食又好似好正咁,今日有老公找數,仲唔機會嚟。餐廳座位設計都係以吧檯為主,喺座位上可以睇到廚師烹調美食😍。場內燈光微暗,好有氣氛,我由5:30食到7:00,真係由朝食到晚🤣,香港夜景真係好靚。打開menu,見到有Bon Omakase set,串燒都有Omakase,即刻心心眼😍。我哋叫咗一個Bon Omakase set, 再加咗幾串串燒。Bon Omakase set $480包10串廚師推介串燒、特製燒飯團/梵特製雞湯素麵/梵特製迷你滑蛋雞肉飯 任選其1,雪糕雞翼-雞皮燒到好脆,雞肉多汁👍雞頸肉-我第一次食,好有驚喜,好滑又多汁,超好食。雞肉紫蘇葉忌廉芝士-雞肉面有酸梅,再配搭紫蘇葉同忌廉芝士,剛剛可以平衡到食物嘅味道,配搭好夾,唔會覺得好漏。豚肉紫蘇葉-估佢唔到,咁樣配搭,紫蘇葉味唔係好重,配搭豚肉,好好食。鰻魚-鰻魚肥美,燒脆咗外皮,好香口。牛肉蔬菜串/免治雞肉軟骨棒/雞腎/秋葵/露筍-燒得剛剛好。特製燒飯團飯團燒到脆卜卜,好似飯焦
老公揀完午餐食台灣菜,夜晚嗰餐仲唔輪到我揀😆。

Bon Omakase set $480

雞翼-雞皮燒到好脆,雞肉多汁👍

雞頸肉-我第一次食,好有驚喜,好滑又多汁,超好食。

鰻魚-鰻魚肥美,燒脆咗外皮,好香口。

牛肉蔬菜串/免治雞肉軟骨棒/雞腎/秋葵/露筍-燒得剛剛好。

特製燒飯團
飯團燒到脆卜卜,好似飯焦咁,好香口,再用紫菜包住嚟食,簡直係不一樣的飯團🤣。

單點

和牛沙朗 $70/串
牛肉油脂分布平均,食落香牛肉味。

牛脷 $40/串
正呀喂!期待已久,最愛嘅牛舌心,完全冇令我失望,好有咬口,好香牛味👍👍👍。

厚揚燒(炸豆腐) $35
豆腐超脆,堪稱外脆內軟,無得輸。

牛油燒帶子 $120
帶子鮮甜,好香牛油味。

前菜$40/位
鯖魚配搭青椒絲、洋蔥絲及甘筍絲,酸酸微微的味道,好開胃。

掠拌海蜇頭配青瓜片
海蜇頭爽口配搭特別醬汁,都係令人好開胃嘅前菜。

雪糕-可選威士忌味/抹茶味/榛子味
我揀咗榛子味,唔會好甜,雪糕內有榛子碎。

可口可樂 $40/杯

另加收10%服務費(前菜需每位計算)