之前係香港餐廳周book左一間想食好耐既餐廳 - 松露館,果然餐廳既設計+完整既海景+食物既質素,超出左我既想像,呢間餐廳係一個約會好地方之一😍👍🏻👫。Dinner Set (Discount Price$498, Original$588)頭盤 + 湯 + 主菜 + 甜品Starter 頭盤- 松露凱撒沙律- 松露牛肉韃靼 (+$48)牛肉雖然生,但完全無腥味,而且牛味夠重又夠爽滑,再配埋松露片一齊食,味道更加近上一層樓。Soup 湯- 松露牛肝菌濃湯- 松露龍蝦濃湯 (+$38)兩個湯都十分濃郁,係表面聞都好吸引😍龍蝦湯鮮味十足,而且好滑身; 牛肝菌湯俾龍蝦湯更加濃味,而且當中有少少牛肝菌碎,唔止有口感,更加有少少木味。Main 主菜可以見到侍應即時係面前刨黑松露到主菜,完全有齊視覺同味覺既享受- 松露香烤三黃雞冇諗過係原隻雞髀上🙈唔單止好大隻,而且雞皮外脆內既肉質好嫩滑,食起嚟有淡淡的雞油香,而配合埋松露一齊食,可以中和返油膩既感覺。- 松露香烤澳洲M6和牛西冷 (+$98)目標要五成熟,餐廳唔止做到之外,亦可以見到和牛西冷外圍,完全有脂肪包住中間既肉,食起嚟幾嫩口,而且表面有炭

頭盤 + 湯 + 主菜 + 甜品

Starter 頭盤
- 松露凱撒沙律
- 松露牛肉韃靼 (+$48)

Soup 湯
- 松露牛肝菌濃湯
- 松露龍蝦濃湯 (+$38)

Main 主菜

- 松露香烤三黃雞
松露香烤三黃雞

- 松露香烤澳洲M6和牛西冷 (+$98)
目標要五成熟,餐廳唔止做到之外,亦可以見到和牛西冷外圍,完全有脂肪包住中間既肉,食起嚟幾嫩口,而且表面有炭燒味,有入口即溶既感覺。
松露香烤澳洲M6和牛西冷

Dessert 甜品
- 檸檬芝士撻
唔只有焦糖醬汁,更加係檸檬芝士撻表面有燒左焦糖面,食起嚟好甜好香,完全唔酸。
檸檬芝士撻

Drinks
House Wine (+$98/2 glasses)

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(TTL $1405.8,人均消費$702.9)
環境質素: ☘️☘️☘️🍀

* 松藝館 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈3樓OTE303號舖

同類餐廳 #cocofood_french
同區餐廳 #cocofood_尖沙咀
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update
松露香烤澳洲M6和牛西冷
檸檬芝士撻