2023-12-29 5 瀏覽
評價清爽呂宋芒涼粉,新會遠年陳皮紅豆沙👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻呂宋芒涼粉實在係夏日嘅完美甜品😍。喺炎炎夏日,食一碗清涼嘅芒涼粉,真係無得頂💯。涼粉質地Q彈,入口即化,加埋新鮮爽甜嘅芒果🥭片,令味道更加豐富。個個粉絲都包住一啲芒果汁,每一啗都好似食緊雪糕咁解渴又消暑😎。佢哋啲芒果係超新鮮,啖啖肉,令人一食難忘👍。而且佢哋嘅糖水唔會太甜膩,啱晒鍾意清新口味嘅朋友。個人覺得呂宋芒涼粉係小朋友至大人都啱食嘅甜品,真係值得推薦👏。下次有機會一定要再去試吓,真係食咗仲想再食🤤。新會遠年陳皮紅豆沙係一碗濃郁又香甜嘅傳統美食😋。啱啱煲出嚟嗰一刻,香氣四溢,令人食指大動👅。新會陳皮嘅香氣與紅豆沙完美配合,陳皮嘅獨特清香,令整碗紅豆沙增添咗層次感。紅豆煮得啱啱好,質感軟滑而唔會太稀或太稠,一啖嘅入口即化,足以令人回味無窮🥰。新會陳皮嘅微微苦味同紅豆嘅甜味互相平衡,令整碗紅豆沙嘅味道更加豐富而唔膩口。無論係作為甜品或係飯後小食,都十分合適😉。加埋啲冰塊食,清涼解熱之餘,仲可以品嘗到陳皮同紅豆沙嘅完美結合👌。真心推薦俾鍾意嘗試傳統甜品嘅朋友,新會遠年陳皮紅豆沙確實係值得一試嘅佳
評價清爽呂宋芒涼粉,新會遠年陳皮紅豆沙
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
新會遠年陳皮紅豆沙係一碗濃郁又香甜嘅傳統美食😋。啱啱煲出嚟嗰一刻,香氣四溢,令人食指大動👅。新會陳皮嘅香氣與紅豆沙完美配合,陳皮嘅獨特清香,令整碗紅豆沙增添咗層次感。紅豆煮得啱啱好,質感軟滑而唔會太稀或太稠,一啖嘅入口即化,足以令人回味無窮🥰。新會陳皮嘅微微苦味同紅豆嘅甜味互相平衡,令整碗紅豆沙嘅味道更加豐富而唔膩口。無論係作為甜品或係飯後小食,都十分合適😉。加埋啲冰塊食,清涼解熱之餘,仲可以品嘗到陳皮同紅豆沙嘅完美結合👌。真心推薦俾鍾意嘗試傳統甜品嘅朋友,新會遠年陳皮紅豆沙確實係值得一試嘅佳品👏。總之,下一次有機會黎到新會,千萬唔好錯過嚟試吓呢碗地道嘅紅豆沙!🤗