2022-11-14 202 瀏覽
朋友生日,因為佢係AK fans,特登陪佢去日暮家食拉麵,本來滿心歡喜的一餐,未入座就受到不禮貌對待。我們一行三人,排了一個半小時終於排到第一,諗住終於有得食,點知叫位果個哥哥,兩度直行直過,一句交帶都冇叫咗後面兩組二人入座。於是咪問吓係咪要等有三個位先到我哋入?嘩,問一句啫,果個叫位哥哥衝返入店之後再衝出嚟,非常兇狠咁呼喝咗句「你係咪分開坐丫?即刻俾你入!」即時咩心情都冇晒啦。最後等到入座,分別叫咗兩碗琥珀拉麵、一碗日和拉麵同四款口味嘅天婦羅雞翼,琥珀拉麵有得揀麵既軟硬質同香味油濃度,我同朋友都揀咗唔同既麵軟硬質,但店員送兩碗麵過來時就咁放低兩碗麵,咁邊碗係軟邊碗係硬?唔知道囉。本來開開心心既一餐生日飯,食到成肚氣,fans朋友係咁say sorry唔好意思,埋單平均每人都要$250,咁嘅價錢,講真可以有更多其他選擇,唔係陪朋友,真係唔會再食第二次。
生日