2021-11-17 2216 瀏覽
朋友們中意泰國菜,今次專登同朋友慶生食,就因為有點奇怪上菜次序而發生蝦碌慶生😂😂#小胖遊尖沙咀🐠 —————————————————事緣係我哋同餐廳講想喺個芒果糯米飯插上蠟燭俾個驚喜朋友🕯點知當我哋食緊主食嘅時候,侍應就送上芒果糯米飯,仲係朋友面前問係咪要點蠟燭啊?😳朋友本身仲以為係餐廳免費送😂定過神嚟先發現原來係我哋為佢準備嘅”生日蛋糕”🎂由於我哋成日生日驚喜都fail,所以真係笑咗🤭雖然有點搞笑,但食物仲係好正!.🔹鴨肉生菜包🦆 $78因為鴨肉好似比較少見所以嗌😂但肉質上唔係好食得岀同平時普通有咩分別,但好香檸檬葉等香料味,又好有辣勁🌶包埋生菜🥬唔錯!.🔹 麵包焗咖喱軟殼蟹🦀 $208賣相💯 熱辣辣麵包裝住滿滿咖喱同大隻軟殻蟹💛 咖喱算偏甜而唔辣,好香椰汁味🥥🦀炸到脆卜卜,浸係咖喱都係香脆又惹味麵包沾上咖喱🍛真係不得了,一個人起碼食到3嚿😋.🔹冬蔭公(小)🔥 $78咪睇佢細細碗,3個人飲都好夠🥣飲落第一次有如蕃茄般鮮甜,慢慢仲有澎辣勁喺口腔中擴散,好好飲😋而且入面好多料,蝦頭有膏🦐,蝦肉都爽口的.🔹串燒(雞、牛、豬 每樣2串) $88🍖肉類燒得唔錯,唔會太柴/韌,味道夠香唔會太濃味
#小胖遊尖沙咀🐠
—————————————————
事緣係我哋同餐廳講想喺個芒果糯米飯插上蠟燭俾個驚喜朋友🕯
🔹鴨肉生菜包🦆 $78
鴨肉生菜包

🔹 麵包焗咖喱軟殼蟹🦀 $208
🦀炸到脆卜卜,浸係咖喱都係香脆又惹味
麵包沾上咖喱🍛真係不得了,一個人起碼食到3嚿😋

🔹冬蔭公(小)🔥 $78
咪睇佢細細碗,3個人飲都好夠🥣
冬蔭公(小)

🔹串燒(雞、牛、豬 每樣2串) $88
🍖肉類燒得唔錯,唔會太柴/韌,味道夠香唔會太濃味👌🏽小編最中意雞肉,夠嫩又Juicy多汁🐔
大家仲可以自選組合,例如全牛/3雞2牛1豬🍡
串燒

🔹芒果糯米飯 $68
🥭芒果好甜,黑糯米比較有嚼勁,普通糯米就似Mochi煙韌,適合中意唔同咬口嘅人😬
芒果糯米飯

🧚🏻‍♀️打卡值:🌕🌕🌕🌗🌑
🥰舒適度:🌕🌕🌕🌕🌖
👅再食指數:🌕🌕🌕🌕🌕
♟Overall♟
小小蝦碌慶生日😂餐廳無催我地交枱,食左差唔多2個鐘多,成餐飯都食得好開心🥳
Sun Thai係小編s十分喜歡嘅餐廳,食物有水準,而且環境又坐得舒服
仲好多款式未食過,所以一定keep住再食
鴨肉生菜包
冬蔭公(小)