餐廳: 彩福皇宴 (安達中心)
資訊:

2017-04-12 375 瀏覽
之前睇廣告見到彩福做龍蝦節,知道老公最鐘意食龍蝦,所以即刻book枱同老公食返餐。安達中心呢間分店裝修又新浄又Grand ,感覺舒適,而且位置濶落,完全沒有壓迫感。今晚主角係龍蝦當然要同老公一人一隻先開心,$78元一斤,非常抵食,我地揀咗上湯焗最原汁原味,再揀多幾款小菜就夠了。上湯開邊焗加拿大龍蝦龍蝦每隻size都好大,而且份量十足,店家還超貼心將所有龍蝦鉗一份為二方便進食,枱面上已經放有刀叉,方便客人用。上湯味道恰到好處,仲可以帶出龍蝦嘅鲜甜味。脆皮㕵金南乳雞-半隻雞皮香脆不油膩,而且雞肉肉質嫩滑,有水準。櫻花蝦蒜子濃湯泡莧菜蒜子濃湯微微滲出櫻花蝦味,莧菜鮮嫩,而且吸收咗濃湯之後莧菜鮮甜味更特出。鮮蝦荷葉飯材料豐盛,有雞肉,燒鴨,鮮蝦,蝦肉爽口彈牙,飯粒充滿荷葉香味,而且份量十足。呢餐真係十分滋味,我已經等不及再約定朋友下星期再食多次。
上湯開邊焗加拿大龍蝦
脆皮㕵金南乳雞-半隻
雞皮香脆不油膩,而且雞肉肉質嫩滑,有水準。
櫻花蝦蒜子濃湯泡莧菜
鮮蝦荷葉飯
呢餐真係十分滋味,我已經等不及再約定朋友下星期再食多次。
2017-04-06
  • 上湯開邊焗加拿大龍蝦