2013-07-19 267 瀏覽
今天去完書展后和友人一齊坐巴士翻屋企,出了會展中心后,佢問我,喂你食5食雪糕ar,有雪糕食wo。因為我第一眼見到一個雀巢既雪糕車,我就覺得好莫名,唔系ar ma,雀巢雪糕有咩甘好味姐。點知另轉個頭見到我幾乎好幾年未撞見過的富豪雪糕車,梗系食la。雪糕車個阿伯真系好識搵生意做啊,特登停系書展既出口,個個行左甘耐,見到有雪糕嘆,邊個會唔買呢。不過宜家物價上漲得快,連雪糕車也不例外,從一年的$7蚊上升到依家既$9蚊,要左一個軟雪糕,因為友人要攞傘冇手食。阿伯好熟手甘擠緊雪糕~攞到手時唔知點解歪左。。不過真系好好味ar,雪糕好滑溜,又唔會好甜好漏,只不過呢個價錢真系貴左少少,個雪糕筒都依然好脆。雖然佢個價升左好多,不過如果下次有機會再遇到佢,我霖我依然會要翻一個軟雪糕。
香滑軟雪糕
2013-07-19
2 分鐘 (外賣自取)
香滑軟雪糕