雖然呢排天氣好熱🥵,但無損我哋繼續打邊爐嘅興致,以前一路食開尖沙咀旺角不同嘅火鍋店,到發現有「家嫂」呢間火鍋店已經不時登門造訪,雖然貴少少,但整體上都覺得算抵食,加上旺角又有食開嘅淥鼎記嘅質素開始下降,見而家訂位容易咗,咁又食一次喇!家嫂一向都有頭盤小食(酸薑皮蛋、蝦多士、水煮魚都幾好食)、到刺身拼盤(好新鮮)、再嚟雞煲(個雞煲就較為一般般😏,可以唔駛食哂),咁上下就要留一留肚喇~ 到揀湯底嘅時候,本來揀咗個花膠湯底,後來有位侍應話有款新嘅冬瓜盅湯底,問我哋試唔試吓,我心諗冬瓜消暑都好喎,跟住叫咗嚟試!佢哋仲好好咁不停問個新出湯底好唔好食,我哋真心都覺得唔錯!值得推介!👍🏻到海鮮拼盤,有好多嘢食呀!有鮑魚、貴妃蚌(好味😋)、蟹🦀、蝦🦐、蠔🦪、蜆仔,都叫做好新鮮,而且可以不停refill!搞到我哋都掛住食海鮮而忘記去食肥牛🤣~ 最後,我再叫咗個椰皇,非常完滿!(其實啲丸呀菜呀都食唔哂)😃批評容易讚賞難。點解我今次都想讚一讚家嫂呢?可能真係因為其他火鍋店質素開始下降,例如前菜、任叫食材選擇少咗,員工服務差咗啦,而家嫂叫做keep住個質素,雖然埋單差唔多要400幾500一個,同埋醬料區地下有

刺身拼盤

冬瓜盅湯底

批評容易讚賞難。點解我今次都想讚一讚家嫂呢?可能真係因為其他火鍋店質素開始下降,例如前菜、任叫食材選擇少咗,員工服務差咗啦,而家嫂叫做keep住個質素,雖然埋單差唔多要400幾500一個,同埋醬料區地下有少少黐立立😅,但整個用餐體驗唔錯,值得一讚!👍🏻
2023-07-11
刺身拼盤