2011-03-15 3 瀏覽
這家店想去很久了只是一直未有機會今次終於有機會一試, 成日聽人講呢間野要等位, 我地大約7點上到去, 居然不用等位(真開心), 不知是否星期一人真不多.開開心心睇餐牌, 點了星洲炒蘿蔔糕, 胡椒雞, 加多加多, 同一個椰青. 來菜速度都好快. 因我朋友唔食牙菜關係, 在落單時已問了落單阿姐加多加多入面有無牙菜, 個阿姐答得好快 無~~~, 仲好nice咁問我個fd你唔食牙菜嫁.點知d餸一碟碟咁來, 我地都開動邊食邊傾, 到食加多加多時發現入面好多牙菜(哈哈), 我個fd同我講個阿姐是否唔識咩是芽菜, 唔知芽菜是咩樣嫁咁多都話無 XD. 不過我地都無換到因我都食既, 而我個FD就 "了下了下" 避開D芽菜. 不過我地都無怪個阿姐可能都唔知個碟野入面有咩, 下次唔食芽菜既朋友, 就記住在好時既加多加多是有芽菜嫁!!!!星洲炒蘿蔔糕 - 入面有蛋有蝦炒得好香 (再問埋阿姐取碟辣醬, 正呀~~) 胡椒雞 - 即炸雞加黑胡椒味粉, 雞炸得乾身好脆, 不過無咩胡椒味 加多加多 - 入面好多料, 個花生醬最出色, 好儂好香, 唯一失色就是塊蝦片林晒 椰青 - 朋友飲,

椰青 - 朋友飲, 佢話好夠冰凍

仲有好多款想食, 下次再去食埋期他!!!!
2011-03-14
  • 星洲炒蘿蔔糕