2024-01-05 494 瀏覽
上次上嚟食嘢晏晝三點幾都話要book位,排咗10分鐘隊服務員都冇同我哋講話要book位嘅去到4:00行出嚟先同我哋講,而且服務態度勁差。今次特登book咗食聖誕dinner,到咗之後冇人喺櫃檯接應,問服務員點樣入座又態度勁差,勁冇禮貌咁樣答。入到去之後,坐咗喺度5分鐘都冇人幫手,跟住啲嘢食終於送到嚟啦,等咗5分鐘先有人開始嚟介紹同埋煮嘢食。嘢食質素認真一般般,尤其係甜品,係喺阿信屋平時買到嗰啲蛋糕仔嚟。不過最大問題都係服務員嘅態度,完全唔配得起高級日本餐廳expect嘅質素,連基本煮壽喜燒嘅技術同埋知識都冇。老闆,如果你睇緊,好心你用多三四千蚊請啲真係識做日本料理嘅員工,唔好請啲MK妹。再者,員工質素差之外,仲係嚴重唔夠人,每次斟茶都係要客人自己要求,我未試過去「靚」既日本餐廳係會成餐飯冇人斟茶。你咁樣做,啲客人只係會嚟一次,唔會再有下次。忠告:呢間餐廳OpenRice雖然好多好評,最好睇返啲標題同內容冇乜emoji嘅食評,就最誠實。