2013-07-04 9124 瀏覽
今日最後1日未加價, 不過就算之後依然都係呢個價錢, 我都未必會再黎, 因為其實都唔係真係咁抵食...  熱食: 今次既意粉係 芝士煙肉蘑菇白汁燴菠菜麵, 呢個超爆正 好好味呀!!! 無論係d 芝士(淨係得第1次出既意粉先有芝士...), 煙肉, 蘑菇, 洋蔥, 白汁, 定係菠菜麵, 全部都超級香口, 超級好好味(凡係有白汁既都係v. delicious 嫁)!!! 食幾多都仲想食, 忍唔倒口><...!!! 香橙骨都係超爆正 超級好好味!!! d 掛骨真係超香既橙味, 甜甜既 又冇乜肥肉, 真係又香又好味到好想食多d, 不過竟然出過1次就轉左第二款><... 其他熱食就冇乜興趣: 有菜肉包, 素春卷, 素咖哩角, 蘿蔔炆雙丸, 腸仔, 洋蔥炒薯, 雞翼, 燴蔬菜, 蒸排骨, 炒飯等~ 冷盤: 有自選沙律, 雞肉沙律, 扎肉雜菜沙律, 三文治等...  甜品: 面包布甸 超爆正 超級好好味!!! 呍呢嗱汁勁香甜!!! 面包(麥包嗰款) 焗得超香脆!!! 下面既蛋布甸都好香滑!!! 雖然平時不嬲都覺得白面包整出黎既面包布甸係比麥包整出黎既好食,

冷盤:自選沙律, 雞肉沙律, 扎肉雜菜沙律, 三文治等...

甜品: 面包布甸 超爆正
超級好好味!!! 呍呢嗱汁勁香甜!!! 面包(麥包嗰款) 焗得超香脆!!! 下面既蛋布甸都好香滑!!! 雖然平時不嬲都覺得白面包整出黎既面包布甸係比麥包整出黎既好食, 不過今次麥包整既焗得超級香脆可口, 咬落去係"擦擦聲"
!!! 估唔倒麥包整既竟然會更加好味^^!!! 藍莓巴巴露亞(Bavarois) 上網check 原來係類似mousse, 發源於德國既法式甜品, 我覺得質地似有少少流質既yoghurt 多d, 味道都好好味既~ 德國芝士餅應該係lemon cheese mousse cake, 檸檬味就好夠, 但芝士味就冇乜... 不過味道都好味既~ 紅豆布甸成個都好重紅豆味, 味道唔錯~ 日式和菓子 d 豆沙餡少左d, 味道還可以..~ 椰撻 雖然面層硬左d (連叉都插唔入
), 不過1大啖食落個面層真係香脆到"擦擦聲"
, 入面既椰絲餡同埋撻底1齊食 唔乾之餘, 仲好香口tim!!! 真係超級好好味呀
!!! 另外仲有雜錦曲奇, 士多啤梨布甸, 雜莓布甸, 芒果布甸, 啫哩, 西洋菜蜜(糖水)等~ 雪花冰係西瓜味, toppings 有椰果, 蜜瓜, 哈密瓜, 菠蘿, 紅豆 & 綠豆~ 仲有奇異果醬, 士多啤梨醬, 朱古力醬等sauces, 同埋朱古力碎片~ 可能因為太凍, 所以食落冇咩好食..
其他: 仲有即製粉麵, 太卷, 雀巢雪糕, 牛奶樂朱古力雪條~ 飲品有蘋果汁, coffee & tea~
整體而言, 食物款式好行.. 好多都唔啱心意... 味道有幾樣係好好味既, 其他既都冇乜特別..~ 服務有1個男waiter 態度唔好, hea 住做咁!!! 就算唔加價都唔會再黎, 更況加左價!!!

2013-06-30
$104.5 (下午茶)
  • 面包布甸
  • 芝士煙肉蘑菇白汁燴菠菜麵