2024-05-03 384 瀏覽
可能係我喺香港最鍾意嘅打邊爐~ 一啲都無誇張,唔講食物先,由前菜開始,去到飲品、甜品,全部嘢都勁有心思,店員又Nice,收費又公道,應該好快就會回訪首先講吓佢個玩法先,一坐低就會上咗前菜先,其中最好味嘅係炸雞軟骨,唔講以為係付費食品,超好食!除咗前菜之外,每人都會有一個頭盤,頭盤可以揀龍蝦/ 生蠔/ 佛跳牆/ 雞煲或者酸菜魚,我就揀芝士焗龍蝦同埋佛跳牆,隻龍蝦份量完全大過我隻手板,肉質彈牙新鮮佛跳牆都唔輸蝕,熱辣辣有足料,個湯超鮮甜,依家打緊篇文都有啲掛住去到真係打邊爐,海鮮拼盤同埋牛肉拼盤係限咗份量,海鮮真係好新鮮,上到枱都係仲郁緊,我自己最鍾意鮑魚同埋蟶子,兩款都係超級鮮甜,果然新鮮嘅海鮮唔使搞啲乜嘢花臣。牛肉我都唔知邊款打邊款,不過整體都中上,同任食嗰個冇得比。個湯就嗌咗大排檔豬骨湯同埋沙嗲湯,豬骨湯胡椒味好重,越食越過癮,沙嗲湯夠惹味又唔會太濃太鹹

牛肉我都唔知邊款打邊款,不過整體都中上,同任食嗰個冇得比。