2023-11-16 1909 瀏覽
后園環境,比我感覺樓底好高所以6張大枱 係同一個廳,都唔會好嘈,餐具好典雅~佢哋啲燈光好好 影相一流😏服務就中規中矩~食物方面 有驚喜的 清淡一般中菜點心都較油膩,但佢地嘅點心就完全無呢個感覺平時我唔食叉燒包,最怕杰撻撻嘅汁仲有一堆肥肉,佢個雪山叉燒包真係最有驚喜,皮薄又好食,甜度剛好,入餡嘅醬份量剛好,肉碎同其他配料 唔會油膩,可以食兩個🤣今日我地一行三人叫左午市套餐,人均$500/位, 份量都算唔少,特別係個湯:杏汁燉豬肺湯係原盅每人一份,唔係一碗,所以都抵食,湯完全唔油,好香杏汁味,豬肺都清洗得好乾淨另一個有驚喜係荀絲,平時食荀會有陣怪味,但佢完全無,可以煮到咁好勁,上嘅時候整到好似麵咁,初時我仲以為係麵🤭好食!主菜我地揀左金莎帶子,鹹蛋黃碎嘅調味又係剛剛好,外層炸漿不過厚,帶子又唔會太老,肉質鮮嫩!好食整體味道質素真係幾好,不過美中不足係個餐好奇怪,因為佢由頭盤去到主菜都係 有幾款比人揀,但 就一定要三個人都一樣,例如主菜 有魚 或帶子,但如果要帶子,就三係人都要係一樣,唔可以其中一個食魚😅但明明就每人一份上,唔太明點解會咁
后園環境,比我感覺樓底好高

服務就中規中矩~

食物方面 有驚喜的 清淡
一般中菜點心都較油膩,但佢地嘅點心就完全無呢個感覺

好食!

但明明就每人一份上,唔太明點解會咁

南瓜餃、雪山叉燒包、蝦餃
杏汁白肺湯