2016-09-27 221 瀏覽
呢間餐廳簡單d黎講,係室內 bbq,任食任飲,特色係有得燒埋蔬果同海鮮,係平成二十二既斜對面,都幾易搵~店家話燒野食之前,都要點一點個水果調既汁,咁樣食完bbq先唔會燥熱。點既醬汁都係自己調的,蒜蓉好香口好正! 最正係個辣椒醬,唔會太太太辣,但好好好香,一定要叫黎點下,將蒜蓉同辣椒醬溝埋仲正! 金菇肥牛平時都會嫌麻煩唔燒,今次咁方便就緊係要燒黎食,灑d七味粉已經好惹味,好食好食; 荔枝煙肉,咸香既煙肉包住清甜既荔枝本身已經非常美味,烤製後可以唔洗落調味料都已經好好食!秘訣係一定要燒到塊煙肉微焦。 必叫牛舌! 厚切兼靚料,肉質彈牙有牛味, 燒到微焦後,擺入口仲有肉汁架~ 值得一食再食 出面人地燒既韭菜十級好食,於是都想自己燒黎食,唔知係味無人地既技巧,燒完有點乾,調味料唔給力,無想像中好食,但食得出d韭菜無渣好甜! 牛油粟米好快熟,粒粒香甜,無得輸! 燒翠玉瓜都係好正,平時韓燒燒黎食既話,一定會燒到乾曬,但估唔到bbq反而無事,瓜肉又脆又甜,好鍾意。我成晚淨係飲佢地既自家製既雪梨水,一黎清甜可口解渴,二黎潤肺清熱

2016-08-07