2016-09-03 915 瀏覽
之前聽聞已幫襯過的原居民裝修過後有新menu,有韓牛扒食,立即訂位試試,果然無令我失望,既有牛味又夠腍滑,可說是集美國牛和日本和牛之優點於一身,一定會盡快約朋友再去食過,因餐廳說這韓牛推廣期有限另外龍蝦和另一款海鮮拼盤都非常好,龍蝦雖然唔算好大隻,但個調味令我有深刻印象,不會過於重手蓋過龍蝦本身鮮味,也不會過份單調地只是鹽和黑椒,惹味得黎又帶出到龍蝦本身鮮味,一流!海鮮拼盤有銀雪魚,大蝦,帶子,每樣都食得出好新鮮,火候一流,特別魚同帶子都係特別容易over cook的食材,師傅卻處理得剛好,有焦邊得來卻不會過熟,配埋個龍蝦濃汁食非常正以上都係晚餐menu上選,每個主菜另有頭盤可以選擇,可惜我無影到相,其中一個非常特別,法國小膳海撒沙律,膳魚細細條,有咸鮮又唔腥,第一次食,好特別好好食,總括今餐每樣都好滿意,又抵食,同屋企人share食,埋單都唔駛一千蚊,以呢個價錢同質素,性價比超高👍