尖沙咀一向都多好嘢食,去完美麗華商場購物完就決定沿着樓下金巴利街 望吓沿途有啲咩食肆好推介,步行大概5分鐘路程後就見到一個oppa喺門口推介韓式燒肉「南대門」🇰🇷店內職員大部份為韓國人,老闆娘亦係居港多年的韓國人🤩咁地道就試吓佢哋嘅牛肉拼盤A(包含泡菜湯/大醬湯)同韓式牛肋骨湯🍲點完菜後會立刻送上前菜,全部前菜可以任添👍🏻🐂牛肉拼盤A 💰560有四款肉(牛肉眼、牛肋骨肉、肩胛肉、板腱肉)+ 細size 泡菜湯(或可揀大醬湯)大大盆 份量都唔少👍🏻老闆娘推介一邊燒肉,一邊燒泡菜,燒肉配燒熟咗嘅泡菜食更加香口,肉質唔韌而且油脂平均✨泡菜湯辣度同用料十足,天氣凍凍地最岩😋🦴韓式牛肋骨湯💰110單叫size會比拼盤套餐的更大碗,牛肋肉非常多 食極都仲有 尸撐棒,而且非常濃味但無味精,配飯食一流👍🏻暖胃之選老闆娘好好客🫶🏻周不時教我哋點樣燒好食同協助我地,餐點份量都好多,我地2人食唔晒,以上份量三個人嘅話絕對夠食無問題👍🏻👍🏻抵食

🐂牛肉拼盤A 💰560

🦴韓式牛肋骨湯💰110