2011-09-04 9 瀏覽
竟然係尖沙咀咁旺嘅地區有一間咁舒適、可以靜靜地用饍的地方,so surpise !番看OR嘅資料先知麼地道有間千福大少,昨午14:30左右人客不算多,舖子分兩邊,近大街那邊似係以飲野為主,另外的以吃飯用途為主。裝潢係偏簡潔沉色,感覺好relaxxxxx ~~ 食客們大多一邊吃飯一邊 Web Surfing、看看書或聊天等,寫意非常 。 一行三人點了三個拿手美食 海南雞飯 師父用上雞脾做菜,雞肉鮮滑,正!賣相本應不錯,但敗筆在於脆肉瓜同紅蘿蔔放得亂成一團。黃油飯有雞油香,但亦略為硬身,淋番些少會更好。随飯還付上清湯一壺,用料其實就係脆肉瓜同紅蘿蔔,一物二用 咖喱牛腩跟烏冬咖喱汁香而不辣,牛腩同薯仔淋而入味,讚。烏冬亦都好彈牙,正!千福大少炒飯好香,呢個係三個之中最高分,師父用左XO醬去炒,辣辣地好野味。飯炒得乾身金黄,配料有肉碎、鮮蝦、菜粒等,好豐富呢。Last order 番杯 Iced Cholocate口感真的似 Vita Chocolate Milk,飲完為這餐晝上美好的句號呢 講真,伴碟賣相欠奉,價幾亦唔係平 (平均要$90一人),但勝在食得舒服、relax;可以再試呀!

一行三人點了三個拿手美食

海南雞飯

咖喱牛腩跟烏冬

千福大少炒飯

Last order 番杯 Iced Cholocate

2011-09-03
  • 海南雞飯,咖喱牛腩跟烏冬,千福大少炒飯