今日和外地來的朋友慶生,自己香港人,好耐冇出來,以前有來六公館,今次再去下,看看如何。座外面。點完菜/酒/水後,水都未比,已經上左碟叉燒(水要收費)。問題是,叉燒快過水。酒又未上,就已經上哂9成菜,快過大快活。全程10mins . 真10mins, 呆左。我叫停一下先,還有一味未上,後上的炒帶子,凍的,油都凝固了,知咩事啦。book枱時提左生日,買左蛋糕雪住先。叫侍應上蛋糕,她真的成個蛋糕連盒未開,直接拿來放在枱面,我們全呆左,個外國friend 冇哂surprise. 全枱dead air... 真係吾該哂。搞到我要自己拿走,自己在後台開,自己點立燭,自己捧去,然後侍應話,我們要收$250 切餅費,我話消費左3千幾都要? 她好好態度說有好多以前的客都有投訴,但現在都做遊客walk in了,熟客不喜歡所以都收費了。 一向不寫post 的我,都要開翻個acct ,出第一個post, 今晚來六公館慶生,真心慶!

座外面。
點完菜/酒/水後,水都未比,已經上左碟叉燒
(水要收費)。

問題是,叉燒快過水。

book枱時提左生日,買左蛋糕雪住先。
搞到我要自己拿走,自己在後台開,自己點立燭,

切餅費
2023-10-16