2K
2024-01-15 146 瀏覽
食親榮光都肚痛﹗無緊要,我會堅持落去食晒個餐牌先。首次的光榮冰室,雖然感覺照明微弱陰陰沉沉,而且衛生情況欠佳又沒怎樣的服務,都支持一下吧﹗個個後生仔唔係圍埋賭馬就係獨自打機,坐晒係度都唔知仲乜?實在令人側目。凍檸茶走甜,低於記水平,紅茶濁而不清,顏色暗啞。冰要有咁大粒得咁大粒、飲管要有咁粗得咁粗,張枱要有咁細得咁細,食客們咪快快食完閃囉。煎雙蛋沙嗲牛肉出前一丁,獨立包裝辣椒油不香不辣,油味霸道。沙嗲牛肉入口即化,乸到腍啤啤滑潺潺味道混濁。煎雙蛋,即煎焦香燶邊熱辣辣,微脆香口蛋汁黏黏入口即爆好舒服﹗白烚粉口過腍出前一丁,散發滾水味道。滾水白烚翻滾出前一丁,入口即溶霉腍濁咸滑潺潺沙嗲牛肉,無渣無味淡口獨立包裝外購辣椒油。煲仔雙太陽蛋沙嗲牛肉即食麵,比起普通碗上出前一丁更好味更滋味﹗雖然沙嗲牛肉依舊腍到入口即溶而味道濃濁,不過沙嗲湯汁厚厚和味美麗。雙太陽蛋嫩滑甘甜,吉穿再用麵條拖著大大力啜入,高溫燙嘴天堂的味道。煲仔窩蛋牛肉即食麵,試過荷包蛋、太陽蛋,就試試窩蛋吧﹗室溫的生雞蛋要跟滾滾濃湯混合吸引熱力,再讓麵條帶著入口才會美味﹗濃稠黏黏沙嗲湯夾得天衣無縫。豬扒公司出前一丁,咸到跳舞的腸仔及午

豬扒公司出前一丁,咸到跳舞的腸仔及午餐肉,放入口有種咋一聲既感覺。翻炸豬排乾鞋咸硬兼刮口,白烚出前一丁自撈湯粉,腍腍充滿滾水味。可否比一點誠意比一點熱誠烹調食物好嗎?尊重食材、珍惜食物好重要。雞扒公司出前一丁,跟豬扒公司出前一丁百份百一樣,質素未如理想。

火腿雙太陽蛋叉燒湯意粉,湯意粉比起即食麵及出前一丁更美味,大愛﹗湯汁濃厚而意粉彈滑,焦香燶邊太陽蛋及油淋淋的煎火腿,雖然叉燒唔叫好食,起碼夠腍帶甜唔乾硬唔過肥。生炸雞髀,生炸雞髀?依隻係翻炸雞髀先係真!其實真身為翻炸雞髀。不用5分鐘送到,乾硬鞋燶刮傷我的嘴仔,用多少力慢慢嘴嚼吧。已提醒幾次我要加太陽蛋,侍應們都唔聽人講野既!我隻蛋呢?

巨形火腿奄列,食多個巨型奄列﹗蛋卷咁大碌,真係好巨型啊!有無5隻蛋呢?蛋漿與火腿絲混為一骿,並不是馬虎地用蛋皮包著火腿絲就出貨,值得一讚﹗外層香口而內面嫩嫩,微微濕潤食得自在,搭上咸鮮火腿剛剛好啊﹗趁熱食大啖大啖地釀入嘴仔,塞得脹卜卜好滿足﹗
煎雙蛋
火腿荷包蛋
火腿荷包蛋沙嗲牛肉出前一丁
火腿荷包蛋沙嗲牛肉出前一丁
2022-09-22
$80 (早餐)
火腿雙太陽蛋叉燒湯意粉