以法式龍蝦湯做湯底打便爐你試過未?😍以法式龍蝦湯做湯底打便爐你試過未?😍你冇睇錯,真係龍蝦湯底,勁正😍😍😍😍勁鍾意打邊爐嘅我,會周圍試下唔同特色嘅打邊爐,呢日嚟到尖沙咀呢間叫做「令和鍋物酒場」試吓。餐廳環境比較暗,好有日本居酒屋嘅味道,有分開唔同嘅卡箱,每一枱都好有私隱度,卡箱就好光猛啦🥰睇睇餐牌,見到有好多唔同嘅湯底,最特別係有芫荽湯底,鍾意芫荽嘅一定會試。而我最鍾意食海鮮,梗係食龍蝦湯底啦,仲要寫住店長推薦喎。😍「龍蝦濃湯」係用鮮活龍蝦整㗎,第一啖已經鮮到不得了,連續飲咗幾碗湯,味道勁似法式龍蝦湯,又濃郁又鮮甜,超級正😍😍本身個餐「龍蝦濃湯」$358,包咗自選牛肉同埋野菜豆腐盤。我哋揀咗A4和牛,肉質細緻嫩滑,油脂分佈均勻。不過浸左落個龍蝦湯底之後,就被勁濃郁嘅龍蝦湯底掩蓋左和牛嘅味道,但我仍然很喜歡😍😍野菜豆腐盤正常份量當你擁有一個咁濃郁嘅龍蝦湯底,我哋二話不說都決定加單,叫多客稻庭烏冬,龍蝦湯稻庭烏冬,條條都吸晒龍蝦湯味,超級正😍😍😍食完嗰陣其實勁想打包埋個湯底🤣🤣🤣🤣「香蔥吞拿魚腩蓉丼」$168滿滿的吞拿魚腩蓉,十分澎湃,每一口都是魚脂濃香的滿足感。「清酒煮蜆」$68清酒經過
以法式龍蝦湯做湯底打便爐你試過未?😍

以法式龍蝦湯做湯底打便爐你試過未?😍
你冇睇錯,真係龍蝦湯底,勁正😍😍😍😍

野菜豆腐盤正常份量

食完嗰陣其實勁想打包埋個湯底🤣🤣🤣🤣

「香蔥吞拿魚腩蓉丼」$168
滿滿的吞拿魚腩蓉,十分澎湃,每一口都是魚脂濃香的滿足感。

「清酒煮蜆」$68
清酒經過煮熱後味道更香濃,加埋新鮮大蜆實在無得輸,味道鮮甜。

「金鑽鳳梨冰」$48
呢杯一定要叫,味道特別清新清甜,而不是死甜嘅糖水溝菠蘿汁。

令和鍋物酒場 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街9號豪華閣1樓