好唔好食又睇落去第 305 回: 日式居酒屋好去處@尖沙咀京笹http://hk.myblog.yahoo.com/goodboy_philip/article?mid=38727自從舊京笹搬左之後 (其實都係同一條街!), 終於搵到日子去過口癮! 以前間鋪細細間舊而不殘, 新店大間又光猛! 至於好唔好食? 又睇落去? 地址: 尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈1樓三文魚碎: random 前菜! 埋單唔好奇怪點呢味前菜都計錢 woh, 同中菜食店比花生你 charge 前菜相比, 我寧願食三文魚碎啊!八爪魚芥辣: 本來個人有 d 攰, 芥辣攻鼻成個人醒哂, 八爪魚有咬口, 都幾好趙!吞拿魚法包: 只要 menu 上有吞拿魚碎法包或者米脆, 我都一定會 order 既! 超喜歡!不過吞拿魚碎無魚油, 相信唔係腩碎! 我都係鍾意萬豚屋同穴既吞拿魚碎多 d!金菇牛肉卷: 薄牛肉包住金菇, 燒汁好香好濃又惹味! 肥 d 就更好喇! 唔怕你肥啊!吉列炸蠔: 炸醬粉雖然軟, 唔係卜卜脆既外層, 不過咁樣反而令隻蠔既質感更有彈性! 連他他醬食好味好味!炸魚餅芝士: 半溶芝士, 香蔥加埋彈牙魚餅, 熱

地址: 尖沙咀海防道32-34號寶豐大廈1樓

炸魚餅芝士: 半溶芝士, 香蔥加埋彈牙魚餅, 熱食一流! 食住 d 好味小食傾計真係賞心樂事!

麻醬中華冷麵: 只係食小食當然係唔會飽啦! 整個冷麵? 中華冷麵好唔好味最緊要係睇個麵掂唔掂, 不過呢個略嫌乾身同硬...

日式蝦羔炒飯: 飯粒乾身正! 蝦羔連蔥炒夠哂香! 再炒熱 d 出埋熱就更好喇!

三人埋單五百。場內多日本人, 好似東京放工後西裝友聚集吹水飲酒既情況一樣!

環境: 3 (燈光比舊店光猛, 面積較大)
衛生: 3
服務: 3
味道: 3.5 (以上食物除左中華冷麵, 全部 above average! 好味!)
價錢: 3

最終評分: 3.5 點解環境, 衛生, 服務同價錢都係 3 星, 最終評分有 3.5 星? 因為味道勝於一切啊! he...

京笹,京笹居酒屋,居酒屋,尖沙咀,好孩子,日本,食評,好唔好食,好唔好食又睇落去,東京