2015-03-25 767 瀏覽
今日行開尖沙咀,突然想食咖椰多,好邪地腦中想起好多負評的亞坤,又見到冇乜人但門口整條排隊帶,心想而家唔使排隊唔試試等幾時?於是昂首進入店舖,期待美食但卻是惡夢的開始...先找了個好位置,然後排隊購買食物,點了咖椰西多、馬拉撈面、檸檬薏米及凍鴦。好快個面來了,個汁味道單調,只有甜味沒有花生香味又沒有期待的馬拉香料味,衰過7仔的味精撈面。之後20分鐘d嘢食都仲未嚟,追了兩次先話漏單。又等了8分鐘,個咖椰多來了,得一片薄薄方包加一兜綠色醬,個醬只有甜味,西多無蛋香,油Lum Lum, 真係好L難食。唯一飲得落嘅係檸檬薏米水,因為起碼我喺杯度都搵得返檸檬及少量薏米。杯凍鴦我追多次後到了,個女仔放落枱時話凍啡,我話我叫凍鴦,佢攞返水吧再攞返同一杯嚟話攪錯咗,話凍鴦先真,見佢一臉純真,信佢一啖飲落去,全啡一d茶味都無,當人味蕾有問題。全程店舖經理係咁鬧店面女仔。我心諗算喇,跌$算喇。坦白講,亞坤只是屋村快餐店味道,但標名牌茶記價錢,小學雞服務質素,完全沒有能力在香港立足。如果佢仲可以撐多一年我會日日去食食足一個月來懲罰自己。
2015-03-21
  • 冷開水