今次去咗阿參嘆飯,真係出乎意料得好食!起頭我叫咗去骨海南雞飯,賣相已經攞分,送上嚟個雞又滑又嫩,食落去真係要讚下,肉嘅鮮味伴隨住細細嘅酒香,咬落去好有嚼勁,飯粒彈牙得黎香口得滯,每啖都令我想一啖接一啖!同埋講真,廚師做嘅薑蓉同埋酸辣醬味道正爆炸💥,非常啱我口味。亞參豬手飯都唔係蓋嘅,個豬手炆到入味,腍滑得嚟不會過肥,同埋個底下嘅飯沾咗汁仲唔係一般嘅好食。不過食完啲飯嘅確會覺得啲油意重,要飲多幾啖茶先得。坐喺度望吓周圍,光線低調得嚟又溫馨,店內嘅裝修又別具心思,隻吊燈令人覺得好有格調,加埋啲竹籠裝飾,簡直係夜晚食飯嘅不二選擇🌟。轉頭又見到街上川流唔息,覺得自己真係揾到一個可以慢慢享受食物嘅好地方!总之今次食得開心又滿足,會再約埋班friend過嚟試吓佢哋其他款菜式!👍🍽️✨