心最近太耐冇食串燒啦!所以今日放工決定左同朋友去食啦~朋友介紹左一間新的串燒店,所以同佢一齊去試下~去到發現原來選擇都幾多~最重要的係我見到最愛的鰻魚同燒賣!咁就緊係唔可以唔食啦!可惜當天沒有鱔柳,朋友說很好食~所以我地都叫左好幾樣野第一是燒燒賣,外皮趣卜卜,入面就軟綿綿,口感幾得意第二是鰻魚,外皮有少少焦脆,幾好食第三是一口羊,一口一粒好方便,唔韌,都冇羊肉嘅腥味,味道不錯!第四是烤咖喱魷魚,我都幾鍾意食烤魷魚,因為好香,唔韌,配啤酒一流!另外仲叫咗個手撕雞烏冬,嘩!佢呢度嘅手撕雞烏冬真係辣得來好好食!雖然點樣都係濃味,但係食得出呢一間舖頭嘅特別調味,辣辣地同果種痹痹麻麻的,真係幾正,不過我就怕太辣,所以只係叫咗小辣,大家可以去挑戰下🤣同埋呢度有好少何傳銷舖頭有嘅蔬菜,咁平時冇得食菜嘅你,就可以叫來食下啦

第一是燒燒賣,外皮趣卜卜,入面就軟綿綿,口感幾得意

第二是鰻魚,外皮有少少焦脆,幾好食