2017-04-22 67 瀏覽
朋友喜歡去坐得耐又自由既地方吹水,就帶左我黎呢D一半室外既串燒餐廳吹水食串燒。秘醬燒鮑魚醬汁十分濃郁既味道,鮑魚雖然不算大隻,但是肉質燒得十分嫩滑。一上黎咬上一啖有少少煙煙韧韧,口感十分豐富。醬燒豬仔脾豬仔脾豬味十分濃,跟黑毛豬既味道十分接近,另外醬燒令到豬仔脾更加惹味,而且豬仔脾的肉是十分有嚼勁的,用黎送酒真係一流,味道濃郁口感豐富。黑椒牛油焗比目魚比目魚十分多油份,一夾上魚肉都有一層層的油脂在魚肉上面,令魚肉保持到幼滑既口感,個人喜歡食魚,呢塊比目魚,肉質味道都十分好,令我食唔停口。鹽燒秋葵/黑椒燒牛舌鹽燒秋葵令淡味既秋葵也變得味道濃郁,是一個不錯既方式。另外牛舌個人覺得不夠淋,有少少難嚼,但係味道也十分好,如果再淋一點就更加完美。

2017-04-05