2023-10-09 1064 瀏覽
中秋節好想同朋友食返餐靚中餐,咁啱有海港城coupon 於是就搵咗呢間餐廳,不過太full book我哋walk in碰吓運氣🥰好彩有枱,不過用餐時間限時90分鐘,都跟得緊㗎個時間,要傾偈嘅就要就住啦🤭餐廳環境好古典優雅,亦都好有私隱度,間隔好好,可以同朋友開心Chit chat🫶🏼鎮江餚肉🥢可以話係上海餐廳必點嘅前菜😍層層分明,啫哩肉凍好鮮味石鍋竹笙蟹粉嫩豆腐🦀超鍾意食豆腐,呢度嘅豆腐都好滑好嫩🤤唔會有太多調味,就係食蟹粉嘅鮮味🥰鐵板上的小籠包🥟多湯!湯包皮薄香脆😍小籠包包得好實,唔使擔心夾起嘅時候會整穿個皮😍高力豆沙香蕉🍌鬆軟嘅口感,入口即化,高力豆沙就係要梳乎梳乎感🥰不過覺得香蕉味唔夠濃😂距離90分鐘時限15分鐘就有侍應幫我哋埋單😆因為有coupon 我哋一枱3人總共可以減$300,人均$200有找,物有所值呢!總括而言,從環境、食物質素、服務,都係一間中上嘅餐廳,值得一試呢!

鎮江餚肉🥢
可以話係上海餐廳必點嘅前菜😍層層分明,啫哩肉凍好鮮味
石鍋竹笙蟹粉嫩豆腐🦀
鐵板上的小籠包🥟