三木韓國料理

SamMok Korean Restaurant
2014-12-13 3173 瀏覽
是日放工後,同兩個韓國上司,幾個同事一齊去三木食韓野~差唔多成8點幾,大家都肚餓到不得了,所以就係韓國呀珠媽既帶領下入左去~第一次去果時因為係成間公司一齊去食,所以就入左房,但今次得6個人,所以就係出面食。叫左3樣野,一個係部隊鍋,一個係海鮮煎餅,一個係보쌈. 類似係中式燒肉咁既款~ 包生菜同D 醬食既!部隊鍋偏咸,不過叫左飯,所以都中和返個咸味,同埋叫左可樂飲,如果唔係真係咸死人XD服務方面,就無早前去果間韓國料理店咁好,呢度係自己SERVE自己。所以韓上司就負責煮部隊鍋D麵,我地就負責幫佢傳佢分配左在碗既麵~一路就係度傾計,真係好鬼開心,同韓國人去食韓國野比起自己去食個感覺唔同好多。食到一半既時候,呀珠媽就拎左個蒸蛋比我地,每一次黎都有,感覺真係人間有情,要知道好多韓國人孓然一身,平時除左出去食好D之外,返到屋企咪又係自己煮公仔麵~ 所以通常D餐廳都會特別照顧一下~就好似我去到其他地方既中式餐廳,都有特別服務一樣 ^^總括黎講,佢D伴菜好多同埋好新鮮,仲有個鮮蠔泡菜,真係好特別~下次如果同朋友去食,黎開尖沙嘴又想食韓野既話都會選擇呢間既~
是日放工後,同兩個韓國上司,幾個同事一齊去三木食韓野~
差唔多成8點幾,大家都肚餓到不得了,
所以就係韓國呀珠媽既帶領下入左去~
第一次去果時因為係成間公司一齊去食,
所以就入左房,但今次得6個人,所以就係出面食。
部隊鍋偏咸,不過叫左飯,所以都中和返個咸味,
同埋叫左可樂飲,如果唔係真係咸死人XD
服務方面,就無早前去果間韓國料理店咁好,
呢度係自己SERVE自己。所以韓上司就負責煮部隊鍋D麵,
我地就負責幫佢傳佢分配左在碗既麵~
一路就係度傾計,真係好鬼開心,
同韓國人去食韓國野比起自己去食個感覺唔同好多。
食到一半既時候,呀珠媽就拎左個蒸蛋比我地,
每一次黎都有,感覺真係人間有情,
要知道好多韓國人孓然一身,平時除左出去食好D之外,
就好似我去到其他地方既中式餐廳,都有特別服務一樣 ^^
2014-12-12