喜歡呢間位於尖沙咀嘅小型壽司店主打廚師發板。坐係吧枱睇住師傅料理好治癒。晚市餐單得兩種、櫻/楓,一個多d嘢食一個少d, 食貨嘅我選擇咗$1480(多)先付唔錯,擺盤好靚、而刺身部分已經好有驚喜,由剝皮魚&魚肝、三種貝類、梅子做嘅platter開始,到季節料理海膽三食配青檸啫喱,已經超深得我心!原隻紫海膽入面有拖羅蓉好好味。不得不提紫菜包大中拖羅,唔會帶太油,中間塊紫蘇葉夾住食...一流!汁煮金木鯛都好出色面珠燈啲肉好juicy! 接著落黎六件壽司每件都好好食最鍾意係海膽壽司,貝類壽司來講我覺得OK可能我唔係貝類嘅fans。今次食得好開心,好耐無出街,冇浪費出街食飯嘅quote 希望下次到秋刀魚season, 再食過

2020-05-16
生日