2023-05-04 206 瀏覽
星期六黃金週前奏,尖沙咀已經好多人。帶住2歲不足小子最啱食蛋包飯,於是一家三口碌咗去食滿天星。滿天星成為尖沙咀獨家蛋包飯,見到poster都係用日本靚相,有少少擔心名大符實。等咗一陣侍應帶入卡位,小子除咗鞋可以喺梳化走嚟走去,又唔怕唔會騷擾到人,多謝餐廳安排佐柳蛋包飯價錢真係有啲貴,菜式上枱時份量充足,樣子子同poster都相符吉列豬扒咖哩蛋包飯豬扒拍得住日本朱炸豬專門店鬆脆豬味濃沃+冇蘇味,值得一讚蛋包飯入面唔係茄汁飯,反而係有好多唔同果仁/提子乾/青豆之類組成有味嘅炒飯,我覺得味道有啲濃,但係就唔鹹亦都唔會味精,小子都食得好開心漢堡包,漢堡肉juicy,蔬菜同蕃茄都非常之新鮮水潤除咗薯條有啲咸扣分之外整體非常滿意最後不得不提及焙茶雪糕!完全係日本焙茶嘅味道,唔甜,焙茶味醇厚真係香港都未食過咁有焙茶香既軟雪糕價錢仲只係一百蚊多少少非常值✨得🩷最後提提大家,呢一間鋪頭嘅人流管制同埋健康要求都幾高我見到店長花好多時間要侍應執靚張枱同環境先比出面排隊嘅人龍入嚟坐…咁要預咗要等耐少少啦

佐柳蛋包飯價錢真係有啲貴
,菜式上枱時份量充足,樣子子同poster都相符

漢堡包,漢堡肉juicy,蔬菜同蕃茄都非常之新鮮水潤
除咗薯條有啲咸扣分之外整體非常滿意

最後提提大家,呢一間鋪頭嘅人流管制同埋健康要求都幾高