2024-01-08 23 瀏覽
星期六放半晝,放工同朋友到尖咀韓國街食韓國野😆一街都係韓食店,一時間唔知揀邊間好添。望左陣決定食轉角位呢間韓文字餐廳,旁邊有細字寫住叫Maido,唔寫真係唔識讀😆店員應該唔識廣東話,佢手語示意落單寫紙仔,都好吖唔洗指手畫腳😆落完單便送上韓式前菜,個人覺得個薯仔幾好食,有蒜油香😋⭐醬油炸雞翼餐牌內炸雞,咁叫個燒雞翼過下口引,所謂的醬油原來係柚子醬,甜甜酸酸都幾好,但雞翼本身無調味,所以食完個雞皮後就偏淡了。⭐炒韓式豬血腸除左主角豬血腸,仲有年糕、椰菜、紅蘿蔔、洋蔥、粉絲等同炒,醬汁微辣幾惹味,豬血腸軟軟糯糯口感特別,意外地無腥味,幾好食喎😋⭐石鍋牛肉拌飯上枱時熱辣辣香噴噴勁吸引,避免太多飯焦,即刻落辣醬撈一撈先,怕太辣先小試牛刀落少少醬,微辣飯香口,飯焦有口感,加上蛋汁勁正吖🤤叫太多好飽呀,食淨左少少飯同配菜,下次都係唔好貪心叫咁多嘞。

落完單便送上韓式前菜,個人覺得個薯仔幾好食,有蒜油香😋

⭐醬油炸雞

⭐炒韓式豬血腸